Počinje gradnja zgrade u Baru za zaposlene u službi bezbjednosti

Gradnja stambene zgrade u Baru za zapsolene u službama bezbjednosti uskoro bi trebalo da počne, jer je planska dokumentacija gotova – najavio je u razgovoru za Pobjedu predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević.

Vlada je donijela odluku da dodijeli plac za gradnju stanova u Baru za zaposlene u bezbjednosnom sektoru, a Sindikat je preuzeo obavezu rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije.

Idejno rješenje

Šuškavčević ističe da su zaposleni zahvalni Vladi, jer će na ovaj način mnogi riješiti najvažnije životno pitanje – stan.

Podsjeća da je Sindikat od Ministarstva unutrašnjih poslova tražio podršku, nakon čega je ovaj resor Vladi dostavio prijedlog o prenosu prava na nepokretnosti koja se nalazi u Baru na Sindikat bezbjednosnih institucija Crne Gore, a koje je svojina države. Prijedlog je uvažen, a u planskoj dokumentaciju predviđena je izgradnja objekta sa tri lamele od oko 15.150 metara kvadratnih BGP sa podzemnom garažom od 3.400 metara kvadranih BGP.

– U sklopu objekta planirano je više od 11.000 metara kvadratnih neto prodajne površine stanova (oko 200 stanova), više od 100 parking mjesta u podzemnoj garaži, dok će parking biti izgrađen na površinama oko objekta – kazao je naš sagovornik.

Stanovi

On objašnjava i da je Sindikat u obavezi da obezbijedi dio neto stambenog prostora stanarima privremenih objekata koji žive na toj parceli, dio Opštini Bar, kao i izvođaču radova za umanjenje cijene koštanja, pa se još ne može sa preciznošću reći broj stambenih jedinica koje će biti na raspolaganju.

– Ne zna se još ni cijena kvadrata stana koja će zavisiti od više parametara, a posebno od podrške koju očekujemo od Vlade za naredni period – kazao je Šuškavčević.

Prema njegovim riječima, godišnjom novčanom podrškom koju im je obezbijedila Vlada, stekli su se idealni uslovi za sprovođenje aktivnosti na polju stambene izgradnje.

– Time je zaokružena problematika u smislu sposobnosti da samostalno realizujemo planirane investicije na polju stambene gradnje i rješavanja stambenih pitanja naših članova u svim gradovima u Crnoj Gori gdje za to postoje uslovi – zaključio je Šuškavčević.

Do sada izgradili 507 stanova 

Mladen Šuškavčević navodi da je tokom prethodne tri godine realizovano više projekata stambene solidarne gradnje.

– Tako je u Podgorici realizovana izgradnja stambenog objekta sa 288 stanova, u Nikšiću 105 stanova, Budvi 102 stana i na Žabljaku 12 stanova. Svi projekti su urađeni kvalitetno i u roku na zadovoljstvo naših zaposlenih koji su dobili te stanove po povoljnim uslovima kupovine – kazao je Šuškavčević.

Ivor: Pobjeda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *