Pri kraju plan izgradnje stanova za kotorske zdravstvene radnike

Plan izgradnje stanove za zaposlene u zdravstvu na teritoriji Kotora je u završnoj fazi. Ovo je prvi put da će zaposleni u zdravstvu u ovoj opštini dobiti pravo da kupuju stanove pod povoljnim uslovima. Stanove će graditi Stambene zadruga Zdravstvo kojoj će opština Kotor namijeniti plac – predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Crne Gore Liljana Krivokapić kazala koja je na tu temu juče razgovarala sa novoizabrani direktor opšte bolnice Kotor Davorom Kumburovićem.

Kako navode, uproceduri je da opština Kotor dodijeli je plac. Nakon završenih izbora plac će biti preveden na Stambenu zadrugu Zdravstvo, a ona će raspisati tender nakon čega će biti poznat preduzimač za izgradnju zgrade.

Iz Sindikata navode da zadnjih 30 godina zaposleni na teritoriji opštine Kotor nijesu imali mogućnost da riješe svoje stambeno pitanje.

– Opština Kotor je druga opština po veličini po broju zdravstvenih institucija poslije Podgorice. Tu su Bolnica Kotor, Dom zdravlja Kotor, psihijatrijska bolnica Kotor, bolnica Risan… što bi bilo ukupno preko 800 zaposlenih tako da poslije dugog niza godina dajemo mogućnost da zaposleni riješe najvažnije životno pitanje – kazala je Krivokapić.

Sindikat je napravio anketu među zaposlenima na teritoriji Kotora i rezultat pokazuje da više od 30 odsto zaposlenih u zdravstvu nema riješeno stambeno pitanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *