Zdravstvenim radnicima isplaćene martovske zarade, u ponedeljak pomoć od 250 eura

Medicinski radnici zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama primili su juče martovske zarade, potvrdila je Vikend novinama predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić.

Zdravstvenim radnicima kasnila je isplata zarada za mart, što je, prema riječima Krivokapić, presedan, s obzirom da su plate u zdravstvu uvijek redovno isplaćivane.

Ona je tada najavila i eventualne kaznene poene s obzirom da su oni predviđeni Granskim kolektivnim ugovorom u slučaju da plate budu isplaćene poslije 10. u mjesecu.

Takođe, Krivokapić je kazala da zdravstvenim radnicima koji rade u kovid centrima još nije isplaćena ni ranije najavljena jednokratna pomoć od 250 eura, što je na jučerašnjoj konferenciji za medije potvrdio i direktor Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore, Đorđe Krnjević.

Formirali smo spiskove i neće biti izostavljen niko ko je radio u kovid centrima. Nije bilo selektivnog uplaćivanja – naglasio je Krnjević.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović rekla je da će, prema posljednjoj informaciji, uplata zdravstvenim radnicima biti u ponedjeljak, te da se neće čekati sljedeća plata kako bi uplata bila realizovana.

Od zdravstvenih ustanova smo tražili da naprave spisak svih onih koji rade sa kovid pacijentima. Državni sekretar je kazao da će naknada sa ovom platom biti isplaćena. Uplata će biti potpisana u ponedjeljak – rekla je Borovinić-Bojović.

Izvor: Vikend novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *