ODRŽAN SEMINAR „ZDRAVLJE I ZAŠTITA NA RADU U VREMENU PANDEMIJE COVID 19“

U okviru Projekta “Akcije i kampanje sindikata za sigurnija radna mjesta – stop pandemiji”, 60502, Union to Union /Sindikat sindikatu/, a koji Savez sindikata Crne Gore realizuje posredstvom MKS/PERC Kancelarije za jugoistočnu Evropu, organizovali smo prvu u nizu edukativnih aktivnosti u posredstvom ovog granta.

Seminar pod nazivom „Zdravlje i zaštita na radu u vremenu pandemije Covid 19“ održan je 18. i 19.juna u „SindCentru“, Muo, Kotor.

Seminar je svojevrstan nastavak naših aktivnosti započetih sa istim partnerima i polaznicima u decembru 2019.godine. I ovom prilikom kao gostujuće predavače angažovali smo stručna lica iz Ministarstva za ekonomski razvoj i Udruženja zaštite na radu Crne Gore.

Po podnijetom planu aktivnosti koji podrazumijeva edukaciju modularnog tipa, polaznici II modula, njih dvadesetak sindikalaca, imali su priliku da se neposredno upoznaju sa aktuelnom situacijom iz ove oblasti kod nas i u regionu, savremenim temama poput Covid-a, stresa, ergonomije, burnout-a, pravedne tranzicije i zelenog rasta, ali i da tokom radionice  „Strateško planiranje u oblasti zdravlja i zaštite na radu“, koja je organizovana u sklopu Seminara, neposredno učestvuju u davanju inputa za izradu Nacionalne strategije ZZNR 2022 -2027.

Seminar, čiji je cilj bio jačanje kapaciteta sindikata kroz stručnu obuku sindikalnih predstavnika zaposlenih na polju zaštite i zdravlja na radu završen je najavom realizacije III edukativnog modula u okviru Projekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *