Održan prvi radni sastanak na temu neradne nedjelje

U Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma danas je održan radni sastanak na temu neradne nedjelje. Sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Uprave za inspekcijske poslove, Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata Crne Gore, saopšteno je iz ministarstva.

“Sastanak je protakao u konstruktivnom dijalogu, tokom kojeg su se mogli čuti svi opravdani razlozi i stavovi, kao i detaljni pro i kontra argumenti za uvođenje radne nedelje ili ostanak trenutnog zakonskog rješenja”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su pokazali visok stepen spremnosti nalaženja zajedničkog konsenzusa o ovom pitanju i stvaranju takvog modela koji će biti, s jedne strane na dobrobit privrede i dodatno je ojačati kako bi bila spremnija za nastupajuću turističku sezonu, a sa druge strane, radnicima se zaštitila njihova prava iz radnog odnosa, odnosno omogućilo pravo na dostojanstveni rad.

“Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović apelovao je na sve učesnike današnjeg dijaloga da, do narednog sastanka pripreme detaljne analize i predloge konkretnih rješenja. Održavanje sastanka planirano je za narednu sedmicu”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *