Na Kongresu Evropske federacije transportnih radnika Agim Mila, Dajković i Vučinić

Među 500 sindikalaca koji predstavljaju pet miliona transportnih radnika iz cijele Evrope su predstavnici Samostalnog  sindikata radnika u pomorskom brodarstvu i transportu Crne Gore koji  učestvuje u radu 6. Redovnog Kongresa Evropske federacije transportnih radnika (ETF). Kongres  se održava u Budimpešti  od 24. do 27. maja, a okuplja delegate sindikata transportnih radnika i spoljne goste iz međunarodnih i nacionalnih institucija.

Inače, riječ  je o najvišem tijelu za donošenje odluka ETF-a. Kongres obezbjeđuje ustavni okvir za  članove da raspravljaju i odlučuju o političkim prioritetima ETF-a za sledeći 5-godišnji mandat.

-Ovih dana u Budimpešti su delegati koji predstavljaju 5 miliona transportnih radnika iz cijele Evrope, a teme  razgovara su strateške akcije – kako se suočiti sa trenutnim i predstojećim izazovima u transportnom sektoru, kazao je za Primorski portal predsjednik Samostalnog sindikata radnika u pomorskom brodarstvu i transportu Crne Gore mr Agim Mila. Prema riječima Mile će se glasati za predstavnike: predsednika ETF-a, generalnog sekretara ETF-a i njene organe upravljanja: Izvršni odbor i Nadzorni odbor.

Na Kongresu u Budimpešti  su predsjednik Sindikata  Mila, a kao posmatrači  Kongresu prisustvuju i Jadranka Dajković ispred Odbora za rodnu ravnopravnost i Vaso Vučinić ispred Odbora mladih Sindikata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *