Opština Bar i Sindikat bezbjednosnih institucija: Stvoreni svi preduslovi za početak izgradnje stambenog objekta

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević potpisali su Ugovor o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta a shodno odluci Skupštine Opštine Bar kojim lokalna uprava daje doprinos u relizaciji ovog projekta, izgradnji stambenog objekta za zaposlene u bezbjednosnim institucijama.

Raičević je poručio da se konačno stvaraju svi preduslovi da se otpočne sa izgradnjom objekta, čemu su i Opština i Sindikat bili maksimalno posvećeni. “Zajedničkim djelovanjem uspjeli smo da dođemo do jednog reprezentativnog idejnog rješenja samog objekta za koje je glavni državni arhitekta izdao saglasnost.”

Raičević je kazao da je uvjeren da će ovo biti samo jedan od projekata koji će se uspješno relizovati na teritoriji barske opštine, čime se rješava jedno od najvažnijih životnih pitanja, stambeno pitanje velikog broja sugrađana te da će Opština uvijek biti partner na takvim projektima. Osim toga, Raičević je poručio da kao lokalna zajednica dobijamo potpuno novu urbanu zonu u užem centru grada koja će se urediti na savremen način i pružiti novi kvalitet života.

Mladen Šuškavčević, predsjednik Sindikata, poručio je da ovaj projekat značajan za sve, a posebno za zaposlene u ovom sektoru u Baru kojih je preko 250, a koji će imati priliku da riješe stambeno pitanje. “Uprkos epidemiji i krizi koja je bila veliki izazov, Opština Bar i Sindikat kao partner ipak uspješno dovršavaju proces.”, kazao je on i zahvalio se Opštini Bar i Skupštini Opštine na doprinosu koji je veoma značajan.

Opština Bar će na ovoj lokaciji opremiti građevinsko zemljište, izgraditi objekte infrastrukture, pristupni put, hidrotehniku i javnu rasvjetu. Izgradnjom objekta dobiće se i značaj broj novih parking mjesta ali i nove zelene površine što će doprinijeti atraktivnosti ovog lokaliteta ali i kvalitetu života u ovom dijelu grada. Opština Bar u kontinuitetu daje doprinos i partner je svakoj inicijativi koja utiče na poboljšanje uslova života i rješavanje najznačajnijih životnih pitanja svojih sugrađana svih kategorija stanovništva, zasoslenih, penzionera i osjetljivih društvenih grupa.

Izvor: DAN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *