Potpisan Kolektivni ugovor Regionalnog vodovoda: Osigurali status i povoljnije uslove zaposlenih

Potpisivanjem Kolektivnog ugovora Regionalni vodovod Crnogorsko primorje napravio je značajan korak koji osigurava status i povoljnije uslove rada za zaposlene, a želja ovog društva je da bude primjer svim poslodavcima u Crnoj Gori tako i u regionu, u pogledu poštovanja zaposlenih, njihovih prava i potreba

,,Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ juče je svečano obilježilo zaključenje Kolektivnog ugovora, u prisustvu predstavnika resornog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Saveza sindikata Crne Gore i zaposlenih u ovoj institutciji.

Ugovor su potpisali predsjednik Odbora direktora Zoran Lakušić, izvršni direktor, Borislav Ivanković i predsjednik Sindikalne organizacije DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Igor Anastasov.

Kako je navedeno ovo je prvi put, od samog osnivanja Regionalnog vodovoda, da se zaključuje Kolektivni ugovor, kojim se uređuju prava i obezbjeđuju mnoge povoljnosti zaposlenih.

Predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić je tom prilikom naveo da je ovo Društvo, uz pomenuti Kolektivni ugovor uspjelo da kreira i novi Statut, novu sistematizaciju, kao i da unaprijedi i sa zakonom uskladi Osnivački akt, zajedno sa predstavnicima Resornog Ministarstva i predstavnicima lokalnih samouprava izmjeni i dopuni Zakon o regionalnom vodosnabdijevanju, redovno servisira plate zaposlenih i obaveze prema dobavljačima.

– Sprovodeći mjere štednje i uz povremenu asistenciju Ministarstva finansija redovno servisiramo obaveze prema međunarodnim finansijskim institucijama vezano za razvojne kredite i u potpunosti ispunjavamo ugovorne obaveza u dijelu vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja – poručio je Lakušić i dodao da su imali punu podršku i razumjevanje kabineta predsjednika Vlade i samog predsjednika, a na punu posvećenost našli su i u resornom Ministarstvu,posebno u Direktoratu za zaštitu životne sredine.

– Ističem dobru saradnju sa ekološkim aktivistom gospodinom Vukom Vujisićem, a posebnu zahvalnost upućujem medijskoj zajednici Crne Gore, koja je sa posebnim senzibilitetom i objektivnošću pratila sva dešavanja u Regionalnom vodovodu – zaključio je Lakušić.

Svoju zahvalnost na pozitivnoj saradnji prilikom kreiranja boljih uslova za ostvarivanje radnih prava iskazao je i predsjednik Sindikalne organizacije DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” Igor Anastasov.

– Mi jednostavno pripadamo jednoj od najznačajnijih karika održivog razvoja, jer komunalna djelatnost predstavlja jedan od tri elementa uspješnosti razvoja jednog društva na jednoj teritoriji. Zahvalio bih se predsjedniku Odbora direktora na ukazanom povjerenju i izvršnom direktoru što smo nakon dužeg vremenskog perioda valorizovali ovako značajan dokument u ostvarivanju radnih prava zaposleni – kazao je Anastasov.

Izvršni direktor Borislav Ivković ističe da je više vremena posvećeno radu na dokumentu kako bi se došlo do rješenja koje u cjelosti odražava interese svih socijalnih partnera – zaposlenih, Menadžmenta i Odbora direktora.

– Mislim da smo u tim nastojanjima uspjeli i da ugovor predstavlja još jednu potvrdu međusobnog razumijevanja i poštovanja socijalnih partnera u Regionalnom vodovodu. Iskreno se nadam da će Resorno ministarstvo i Vlada Crne Gore prepoznati njegov kvalitet i dati svoju saglasnost – istakao je izvršni direktor Borislav Ivković.

Svečanom zaključivanju ugovora su prisustvovali i predstavnici Resornog ministarstva, te se prisutnima obratila državna sekretarka u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Zorica Krsmanović.

– Moram istaći zadovoljstvo našom dosadašnjom saradnjom sa Regionalnim vodovodom, Resorno ministarstvo i Vlada Crne Gore su tu da budu jedna ozbiljna podrška Regionalnom vodovodu u svim aktivnostima koje Regionalni vodovod preuzima – rekla je Krsmanović.

Izvor: Pobjeda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *