Sindikat UP: Sistemski poboljšati zakonske mjere zaštite svih policijskih službenika

Sindikat Uprave policije najoštrije osuđuje sve napade na pripadnike naše službe koji u svakodnevnom radu, u skladu sa ovlašćenjima i nadležnostima propisani zakonom, preduzimaju neophodne mjere i radnje na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela, prekršaja i drugih nezakonitih radnji koje dolaze od kriminalnog miljea, poručuju iz Sindikata Uprave policije (UP).

“Jutrošnji događaj koji se desio u Beranama kada su, lica koja se bave nelegalnom sječom šume, izveli vandalski čin usmjeren na štetu policijskog službenika, nije ništa drugo već posljedica opšteg društvenog ambijenta. Napad na policajca je napad na državu, koja u ovakvim slučajevima kada je ugrožen život policijskih službenika, mora i adekvatno odgovoriti”, naveli su iz Sindikatu u reagovanju dostavljenom medijima.

Usljed ovakvih i sličnih situacija, prema njihovim riječima, brojni časni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno su izloženi verbalnim a nerijetko i fizičkim napadima, jer je policijska profesija, kažu, “jedno od najtežih zanimanja u savremenom svijetu”.

“U zaštiti policijskog službenika tražimo adekvatan odgovor državnih organa ne samo na zaštiti fizičkog integriteta, već i u iznalaženju mjera za preventivno djelovanje države prema svim izgrednicima i kriminalcima koji svojim nasilničkim postupcima ugrožavaju rad i bezbjednost svakog policajca”, dodaju iz Sindikata.

Iz Sindikata su naveli da podržavaju aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Šaranovića na suzbijanju kriminaliteta, kao i spremnost i odlučnost da se što jače krene u obračuna sa svim vidovima kriminala u Crnoj Gori.

“Raduje nas i pozdravljamo brzu reakciju premijera Spajića koji je odlučno stao u zaštitu svojih službenika i cjelokupne naše službe koja je kičma državnog sistema i jedini državni organ koji ima zakonsku obavezu da svojim životima štiti red i mir i ustavni poredak- Tražimo da se sistemski poboljšaju zakonske mjere u cilju adekvatne zaštite svih policijskih službenika, kao i da se realizuju mjere na poboljšanju njihovog materijalnog položaja”, naglasili su iz tog sindikalnog udruženja.

Sindikat Uprave policije će, poručuju, i dalje insistirati na što većoj zaštitištiti policijskih službenika pružajući im pri tome punu pravnu i finansijsku podršku.

Izvor: cdm.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *