Kotor: Novih 250 stanova po povoljnim uslovima

Opština Kotor opredijelila je pet lokacija u Industrijskoj zoni, pojedinačne površine od oko 2.600 metara kvadratnih gdje će se graditi objekti sa ukupno 250 stanova za zaposlene u javnim ustanovama.

Nastavljajući realizaciju projekta izgradnje stanova po povoljnim uslovima, Opština Kotor održala je danas sastanak sa predstavnicima javnih ustanova i sindikalnim organizacijama sa teritorije kotorske opštine.

Kako je saopšteno iz Opštine Kotor na sastanku su dogovoreni dalji koraci u cilju finalizacije projekta te postignuta saglasnost u pogledu načina i dinamike izgradnje stambenih objekata na katastarskim parcelama u vlasništvu Opštine Kotor.

– Zainteresovane javne ustanove obavezale su se da o svom trošku izgrade objekte i da zaposlenima sa teritorije opštine Kotor ustupe stambene jedinice bez ostvarivanja profita, odnosno po cijeni same gradnje, dok je obaveza Opštine Kotor izvršiti komunalno opremanje lokacija, saopšteno je iz Opštine Kotor.    

Sastanku su iz Opštine Kotor prisustvovali Jelena Franović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, stanovanje i uređenje prostora, Senka Lazarević, glavna gradska arhitektica, Ognjen Vukasović, sekretar Sekretarijata za investicije i Nebojša Mandić, sekretar Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, kao i dr Tatijana Dlabač i Marina Banović ispred Univerziteta Crne Gore, mr Zoran Stanišić, direktor Stambene zadruge „Solidarno“, predsjednik Osnovnog suda u Kotoru Srđan Klikovac, predsjednik Sindikalne organizacije Uprave prihoda i carina Rade Krivokapić te predstavnici Sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore Mladen ŠuškačevićJagoš Đurđevac i Milan Korać.

– Nakon usvajanja odluka koje su upućene u skupštinsku proceduru, kao i zaključivanja ugovora o zajedničkoj izgradnji, slijedi izrada projektne dokumentacije, navode u saopštenju Opštine Kotor.

Izvor: dan.co.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *