DEMANTI NA TEKST POD NASLOVOM „HAJDUČIJA U SSCG“ U FEBRUARSKOM BROJU PLJEVALJSKIH NOVINA

Joksimović nikada nije bio u radnom odnosu SSCG

Povodom teksta pod naslovom ,,Hajdučija u SSCG“ u februarskom izdanju Pljevaljskih novina navodimo demanti.

Jovan Joksimović jeste gotovo 20 godina obavljao funkciju predsjednika Sindikalnog povjereništva Pljevlja, kako se navodi u tekstu, međutim on nikad nije bio u radnom odnosu Saveza sindikata Crne Gore.

Skreće se pažnja i samom Joskimoviću kao dogugodišnjem sindikalnom funkcioneru da funkcija predsjednika Opštinskog sindikalnog povjereništva treba da bude birana shodno predlogu sindikalnih organizacija odnosno granskih sindikata sa teritorija. On nikad nije bio u radnom odnosu u SSCG i kao sindikalista treba da zna razliku između sindikalne funkcije i radnog odnosa.

Što se tiče prethodnih dešavanja u SSCG koji svakako nijesu za pohvalu i upravo su proistekli iz očajničke želje pojedinaca da se zadrže na funkciji, a koja ih ne sleduje te kao vid otpora reformi SSCG i promjenama na bolje. SSCG se zalaže i stara o pitanjima od interesa za zaposlene odnosno svoje članove povodom čega se trudi da pokaže i uputi javnost u istinski rad.

Upravo poštujući Statut SSCG Joksimović je razriješen funkcije. O njegovom radu i doprinosu nećemo diskutovati, o tome su najbolje upoznati radnici opštine Pljevlja. Nije tačna ni njegova tvrdnja da članstvo istupa iz SSCG već je svakim danom sve brojnije što pokazuje i pristupanje novog Sindikata Željeznice, a u najavi su i nova uključenja.

Joksimović nije kompetentan da tumači stavove Statutarne komisije i daje mišljenje za Statut SSCG jer njegovi izrečeni stavovi pokazuju, na našu žalost, njegovo neznanje vezano za osnovne postulate ove radničke asocijacije. Njemu treba da bude jasno da nikada nije imao i nije mogao da ima ugovor o radu, a potvrdu da je radio u SSCG ne može da dobije jer nikad nije ni bio u radnom odnosu. On je izabran na funkciju predsjednika Sindikalnog povjereništva Pljevlja tako što je predložen od sindikalne organizacije preduzeća u kome je radio i u kojoj je imao zasnovan radni odnos. Treba upravo da zna da tamo treba i da se vrati. Žao nam je ukoliko on nema preduzeće i svoje radno mjesto iz kojeg je proistekao. SSCG mora da počne da poštuje odluke i prestane da pravi ustupke koje idu samo za ličnu korist pojedinaca, a na veliku štetu SSCG.

Što se tiče generalnog sekretara Duška Zarubice činjenica jeste da trenutno obavlja i funkciju predsjednika granskog Sindikata uprave i pravosuđa, jednog od najjačih granskih sindikata. Napominjemo Joksimovića da ne postoji nijedna  statutarna barijera kojom se ovo osporava i ističemo da se u ovoj tvrdnji Joksimovića radi o njegovoj slobodnoj procjeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *