PREDSTAVNICI OPŠTINE PLJEVLJA I ZAPOSLENIH U TV PLJEVLJA U PONEDJELJAK ZA PREGOVARAČKIM STOLOM

 Juče je u Pljevljima održana tematska sjednica Opštinskog sindikalnog povjereništvog Savaza Sindikata Crne Gore.

Na poziv predsjednika Sindikalnog povjereništva Ratka Pejovića sjednici su prisustvovali generalni sekretar Saveza Sindikata Crne Gore Duško Zarubica i izvršni sekretar Saveza Sindikata Crne Gore zadužen za rad sindikalnih povjereništava Ranko Božović.

Predsjednici Sindikalnih organizacija članica Saveza Sindikata Crne Gore a koje djeluju na teritoriji opštine Pljevlja, njih 24 od 30 koliko ih broji povjereništvo aktivno su uzeli učešće i razgovarali o radno-pravnom i materijalnom položaju zaposlenih – malim i neredovnim ličnim dohocima, rješenjima u novom Zakonu o radu, Zakonu o reprezentativnosti sindikata kao i o Zakonu o štrajku.

Takođe je na sjednici bilo riječi o nepotpisivanju i nepoštovanju već potpisanih kolektivnih ugovora, otpremninama, jubilarnim nagradama te načinima rješavanja stambene problematike zaposlenih u Pljevljima. Razgovaralo se i o problemima koje imaju zaposleni u javnim preduzećima čiji je osnivač Opština Pljevlja.

Predsjednik Sindikalnog povjereništva SSCG Ratko Pejović otvarajući sjednicu upoznao je prisutne o aktivnostima povjereništva u periodu od jula mjeseca kada je i izabran na mjesto predsjednika povjereništva kao i aktivnostima koje su planirane. Istakao je da će održavanje ovakvih sjednica biti praksa u narednom periodu. Pejović je posebno naglasio da je došlo do značajnog širenja povjereništva koje trenutno broji 30 Sindikalnih organizacija sa izvjesnom tendencijom porasta tog broja.

Generalni sekretar Saveza Sindikata Crne Gore Duško Zarubica uzimajući učešće po svim tačkama dnevnog reda informisao je prisutne o detaljima sastanka sa predsjednikom Opštine Pljevlja Mirkom Đačićem.

Naglasio je da će narednih dana uz posredovanje Sindikalnog povjereništva SSCG Pljevlja doći do konačne deblokade socijalnog dijaloga između predsjednika Opštine Pljevlja i predstavnika zaposlenih u Lokalni javni emiter TV Pljevlja.

Zarubica je izrazio očekivanje da će u tom socijalnom dijalogu obje strane u pregovaračkom procesu ispoljiti fleksibilnosti i razumjevanje kako bi se došlo najboljih mogućih rješenja po Osnivača i zaposlene u LJE TV Pljevlja.

Zarubica je izrazio nadu da će RTV Pljevlja i u narednom periodu nastaviti da vrši svoju funkciju i dati svoj puni doprinos u korist građana Pljevalja i lokalne samouprave a da će zaposleni ostvariti svoja prava po osnovu rada.   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *