STVARANJE JAKIH SOCIJALNIH PARNERA ZA RJEŠEVANJE VAŽNIH PITANJA

– Interes Saveza sindikata Crne Gore je stvaranje jakih socijalnih partnera koji će imati snage i moći da rješavaju važna pitanja i probleme sa kojima se suočavamo – kazao je Vladimir Krsmanović iz SSCG na međunarodnoj konferenciji „Jezik solidarnosti: najbolji primjeri iz prakse u socijalnom partnerstvu” koja se održala 24. i 25. maja u Sutomoru u hotelu Sato. 

– Primjer uspješnog socijalnog dijaloga u Crnoj Gori je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju izmedju Vlade, socijalnih partnera i Medjunarodne organizacije rada o Programu dostojanstvenog rada za period od 2015. do 2017. godine. Cilj je da se sve odluke iz sfere radno socijalnog zakonodavstva donose uz puno učešće svih socijalnih partnera – kazao je Krsmanović.

 Ispred SSCG učesnike je pozdravio izvršni sekretar ove radničke asocijacije Branko Plamenac, a konferencija je sadržala diskusije i prezentacije najboljih primjera iz prakse u socijalnom partnerstvu na različitim nivoima – globalnom, nacionalnom, sektorskom, teritorijalnom i na nivou kolektivnih ugovora. Posebna pažnja posvećena je razmatranju kolektivnom pregovaranju i kolektivnim ugovorima.

Na Konferenciji su učestvvali sindikati iz regiona Zapadnog Balkana, Rusije, Norveške, Finske, Bjelorusije kao i zemalja Centralne Azije, a Savez sindikata Crne Gore je osim učešća, pružio tehničku i organizacionu podršku Konferenciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *