Sami ste krivi što su vatrogasci pred otkazom

Predsjednik Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore pri Sindikatu uprave i pravosuđa Saveza sindikata Ratko Pejović reagovao je na navode kolege Predraga Milikića iz Unije slobodnih sindikata koji je za „Dan“ ukazao da je jedan broj vatrogasaca pred otkazom, a veliki broj njih ne može ostvariti uslove za penziju. Pejović kaže da činjenica daće veliki broj vatrogasaca doći u poziciju u kojoj se sada nalazi, bila je opštepoznata i prije donošenja poslednjih izmjena i dopuna Zakona o zaštiti i spasavanju, a toga su bili svjesni i kolege iz druge centrale.

Izražavamo čuđenje zbog toga što je Milikić kao predsjednik ove sindikalne organizacije vatrogasaca svojim činjenjem doprinio situaciji u kojoj se našao ogroman broj naših kolege. Naime, Milikić je kao predsjednik Sindikata vatrogasaca-spasilaca pri USSCG učestvovao u izradi izmjena i dopuna pomenutog zakona, pa je samim tim kao opunomoćeni predstavnik jednog dijela vatrogasaca bio dužan da se suprotstavi uvođenju u legislativu spornog člana o kome se sada negativno izražava poručuje Pejović.

Kaže da su na apele Strukovnog odbora iz maja 2018. godine da se spriječi nastupajuća diskriminacija i ugrožavanje egzistencije vatrogasaca, umjesto podrške druge centrale, dobili opstrukciju upravo od Milikića kao njihovog predstavnika.

Neophodnu i očekivanu saradnju po osnovu ovog, ali i drugih pitanja iz naše struke, zamijenilo je spočitavanje naše reprezentativnosti, pa je tako baveći se formom i zanemarujući suštinu problema, Milikić zaobišao modele njihovog rješavanja navodi Pejović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *