Kajević ponovo na čelu Sindikata energetike

Na petom Kongresu Granskog sindikata energetike za predsjednika je izabran Bešir Kajević, koji je bio na toj funkciji u prethodnom mandatnm periodu.

Kajević ističe da će nastaviti sa aktivnostima kao i do sada na poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih i zaštiti prava zaposlenih u energetskom sektoru Crne Gore.

Takodje ističe da s obzirom da se očekuje potpisivanje OKU, predstoje aktivnosti na izradi i zaključivanju Granskog kolektivnog ugovoru za energetiku Crne Gore, očekujući pri tom poboljsanje određenih prava zaposlenih koja su uocena u prethodnom periodu u skladu sa Zakonom o radu i OKU.

– Nedopustivo je da se dešava da u pojedinim kompanijama se ne isplaćuju redovno zarade i ako se čak isplaćuju u vidu minimalca, bez isplate zimnice i drugih kategorija utvrđeni zakonskim propisima – kazao je Kajević dodajući da je nedopustivo da se u pojedinim kompanijama koje su u vlasništvu istog osnivača, zadnjih godina vrši raslojavanje tj. ostvarivanja prava na zaradu zavisno u kom dijelu kompanije radi, pa se za iste poslove ili čak i teže i odgovornije ostvaruje manju zaradu, kao i druga izdvajanja po osnovu stambenog doprinosa, zimnice i drugih kategorija primanja.

– Ipred Sindikata energetike predstoji mukotrpan rad u predstojecem periodu, uz optimizam da će se uz pregovore i dogovor sa socijalnim partnerima iznaći najbolja rešenja na obostranu korist, jed zadovoljan radnik je i najbolji radnik poručio je Kajević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *