SSCG: Nije tačno da ne radi Sindikalno povjereništvo Bijelo Polje

Nije tačno da Sindikalno povjereništvo Bijelo Polje pri Savezu sindikata Crne Gore ne radi i da radnici iz tog grada nemaju kome da se obrate. Sadija Bahović, zaposlena u stručnoj službi u Sindikalnom povjereništvu Bijelo Polje demantuje izjavu njenog bivšeg predsjednika Bogdana Krgovića koji tvrdi da ovo OSP ne radi i da radnici nemaju sindikalnu pomoć.

– Izjava Krgovića da je povjereništvo zatvoreno i da članovi nemaju kome da se obrate za bilo koji vid pomoći je čista dezinformacija. Prije svega sva sindikalna povjereništva pri SSCG  rade na teritoriji Crne Gore i u njima rade stručne službe. Član te službe sam i ja u Bijelom Polju. Tačno je da se radnici obraćaju i da ima dosta problema u Bijelom Polju, ali uvijek naiđu na odličnu saradnju sa nama i mi im uvijek pomažemo. Oni nijesu nezadovoljni našim radom ili nečim drugim jer su naša vrata za radnike širom otvorena. Krgovićeva izjava je njegov lični stav i ostali zaposleni u našem povjereništvu ne misle tako – kaže Bahović.

Ona je naglasila da je rad u Sindikalnom povjereništvu Bijelo Polje isti i prije i poslije Krgovića.

– Svaki radnički zahtjev mi proslijedimo ili pravnoj službu koju imamo ovdje ili prema Savez sindikata u Podgorici ili nekoj drugoj instituciji ukoliko je potrebno. Imamo dobru saradnju sa SSCG posebno mi iz Bijelog Polja. Bilo koji zahtjev koji stigne od radnika mi ga odmah procesuiramo i tako se završava. Isto tako imamo izvanrednu saradnju sa Fondom rada kako bi naši radnici bili obaviješteni oko naplate – kazala je Bahović.

Izvor: Portal Analitika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *