SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUĐA SSCG URUČIO VRIJEDNU DONACIJU DNEVNOM CENTRU ,,TISA“

Donaciju opreme, bijele tehnike, računare, televizor, odjeću i obuću u vrijednosti od 5.500 eura uručio  je  Sindikat uprave i pravosuđa Saveza sindikata Crne Gore JU Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju ,,Tisa“ u Bijelom Polju. Kako je rekao direktor ovog centra Ensad Omerović ova donacija će doprinijeti boljem radu i uslovima koje pružaju korisnicima u ovoj ustanovi.

– Ova vrijedna donacija je rezultat višemsječne saradnje Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore na čeli sa Nenadom Rakočevićem koja će nam itekako poboljšati uslove rada. Trenutno u našoj ustanovi boravi 17 korisnika u Dnevnom centru i pet korisnika u maloj grupnoj zajednici koja predstavlja posebnu organizacionu jedinicu.  Ono što čini specifičnom ovu donaciju je da je veliki broj donatora uključen i stavljen pod jedan cilj da se unjaprijedi i pomogne rad našeg centra – kazao je Omerović, napominjući da će uslovi boravka djece biti sada bolji.

 JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju ,,Tisa“ je jedina ustanova u Crnoj Gori koja kao posebnu organizacionu jedinicu ima malu grupnu zajednicu, koja ima korisnike sa smetnjama u razvoju bez roditeljskog staranja smještene 24 sata čiji je glavni cilj simuliranje porodičnog okruženja.

Predsjednica žena Sekcije žena Sindikata uprave i pravosuđa Milka Bajić kazala je da je njihov cilj da pomovišu društveni humanizam, a posebno brigu o djeci.

– Otvaranje ovakvih ustanova opomena je da ne zatvaramo oči svjesno ili nesvjesno pred jednim problemom koji permanentno postoji. Sekcija žena Sindikata uprave i pravosuđa već deset godina organizuje donatorske akcije i na tom putu stekla mnoge prijatelje i saradnike koji svojim donacijama podržaavju naš rad – kazala je Bajić dodajući da je zahvalna svim organizacijama i firmama koje su pomogle donaciju.  Ona je poručila da će ostati na istom zadatku  stvarajna ljepšeg i humanijeg sjutra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *