Nastavljen dijalog na izradi zajedničke Platforme poslodavaca i sindikata

Reprezentativni socijalni partneri nastavili su dijalog, započet tokom marta mjeseca, na izradi zajedničke Platforme koja će sadržati preporuke socijalnih partnera za oporavak crnogorske privrede i očuvanje radnih mjesta, a čije usvajanje se očekuje do kraja ovog mjeseca.

Na danas održanom sastanku kojem su pisustvovali generalni sekretar USSCG, generalni sekretar SSCG, predsjednik Unije poslodavaca sa članovima najužeg rukovodstva, razmatrane su konkretne mjere i preporuke koje bi, prema mišljenju socijalnih partnera, trebalo da budu primijenjene u narednom periodu, kroz modele direktne i indirektne podrške Vlade Crne Gore u cilju opstanka privrede i očuvanja radnih mjesta.

Učesnici sastanka saglasni su sa ocjenom da je Crnoj Gori potreban radikalni zaokret u ekonomskom, socijalnom, poreskom, ekološkom i drugom pogledu, pri čemu glavni nosilac tog preokreta, koji mora biti zasnovan na održivom rastu i razvoju, treba da bude novokonstituisana Vlada, uz podršku socijalnih partnera ali i svih građana/ki Crne Gore.

Kada su u pitanju dalje aktivnosti na planu očuvanja života i zdravlja građana, socijalni partneri nastoje da iz svog ugla daju puni doprinos zaštiti javnog zdravlja. U tom smislu, pozivaju nadležne institucije da ulože dodatne napore na inteziviranju procesa imunizacije od Covida-19. Samo na taj način stvoriće se pretpostavke za sticanje kolektivnog imuniteta kao preduslova zaštite života i zdravlja građana, brži oporavak ekonomije i rasterećenje zdravstvenog sistema, ali i mogućnosti da ova turistička sezona ne doživi krah.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *