MINISTAR JAVNE UPRAVE MARAŠ DUKAJ PRIMIO DELEGACIJU SINDIKATA UPRAVE I PRAVOSUĐA CG

U Ministarstvu javne uprave održan je radni sastanak delegacije Ministarstva i predstavnika Sindikata uprave i pravosuđa CG. Pored ministra sastanku su prisustvovale, sekretarka Enesa Hasanagić i šefica kabineta ministra Milica Pajović.

Predstavnici SUPCG na čelu sa predsjednikom Nenadom Rakočevićem, sekretarkom Refadijom Abdića, članom Glavnog odbora Milanom Ilibašićem i predstavnikom pravnog tima Mladenom Bigovićem izložili su aktuelne, kao i problematike koje zahtjevaju urgentno djelovanje.

Na veoma konstruktivnom sastanku kao primarna tema delegirana je informacija o postignutom nivou usaglašenosti izmjena i dopuna Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa u sastavu radne grupe koju je delegirala 42 Vlada CG. Takođe se nametnula tema Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uredbe, te na koji način određena rješenja Uredbe mogu da utiču na zaposlene i članove sindikata SUPCG.

Na sastanku je postignuta saglasnost da je broj pristiglih problema i uslovnih sistemskih aktivnosti koje zbog inertnosti određenih sada već bivših struktura Vlade su se nagomilali u veoma značajnom broju, te da je zaključak da se uspjehom može smatrati i sami početni korak njihovog rješavanja. Zbog značaja mnogih zajedničkih dodirnih tačaka i njihovog usmjerenja prema načinima i adresama rješavanja, dogovoreno je da se ubrzo zakaže još jedan u nizu radnih sastanka delegacija Sindikata i Ministarstva javne uprave.

Predstavnici Sindikata su izrazili puno razumjevanje prema situaciji da Ministarsvo trenutno ne radi u punom kapacitetu zbog i daljeg konstituisanja kadrovskih struktura, te da će se na zahtjeve koji se budu delegirali gledati da budu iz jednog krajnje realnog ugla očekivanja, odnosno da je definitivno prepoznata dobra volja predstavnika Ministarstva kako bi socijalni dijalog bio na potrebnoj nivou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *