Kroz Granski kolektivni ugovor trajno riješiti problem umanjenih zarada za zaposlene MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da se problem umanjenja zarada policijskih službenika pokuša trajno riješiti kroz Granski kolektivni ugovor, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“U cilju iznalaženja najboljeg rješenja za obračun minulog staža, kao i prevazilaženja problema koji su nastali u umanjenju zarada zaposlenih, obavještavamo policjske službenike i kompletnu crnogorsku javnost da se Ministarstvo unutrašnjih poslova obratilo Ministarstvu finansija sa predlogom za održavanje hitnog sastanka povodom novonastale situacije. Tim povodom upućen je i Zapisnik sa sastanka predstavnika MUP i reprezentativnog Sindikata sa predlogom zaključaka za prevazilaženje navedenog problema”, naveli su u saopštenju.

Potrebno je, kako su istakli, sa Ministarstvom finansija sagledati mogućnost za nadoknadu umanjenja za prethodni period.

“Pored toga, na kolegijumu ministra održanog 30. maja 2022. godine, kome je prisustvovao i direktor Uprave policije, prioritetna tema bila je rješavanje problema umanjenja zarada policijskih službenika, te je donijet zaključak da se navedeno pitanje pokuša trajno riješiti kroz Granski kolektivni ugovor za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Takođe, potrebno je sa Ministarstvom finansija sagledati mogućnost za nadoknadu umanjenja za prethodni period”, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a očekuju da se u najkraćem roku organizuje sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija, te da se ovo pitanje trajno riješi.

O ovoj i drugi aktivnostima Sindikat će, kako su naveli, blagoremeno biti informisan i pozvan da prisustvuje sastancima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *